Historiaa

Pajari-sukuseuran historiaa

Pajarien sukuseura on perustettu 2.7.1978 Rautjärven Miettilän Muhamäellä. Seuraava kokous oli Suonenjoella Kukkosen talossa 30.6.1979. Pajarit ovat kokoontuneet sukukokoukseensa joka toinen vuosi heinäkuun alkupäivinä. 6.7.2008 sukuseura kokoontui 30-vuotisjuhlaan Rautjärvelle. Jokaisessa sukukokouksessa valitaan sukuneuvosto, joka suunnittelee ja hoitaa juoksevat asiat sukukokousten välisenä aikana. Vuonna 1994 Pajari-sukuseura sai myös oman vaakunan.

Pajarien historiaa

Pajarin sukua on asunut Rautjärven Miettilänkylä 3:ssa jo ainakin 1500-luvulla. Pajarit hallitsivat tiloja nro 3 ja 25. Vieläkin osa molemmista tiloista on Pajarin sukuun kuuluvilla, joilla on sukunimenä Pajari. Niinpä sanotaankin tätä taloryhmää Pajarinkyläksi, vaikka se kuuluu virallisesti Miettilän kylään. Pajari sijaitsee Pitkäjärven länsipuolella.

(Lähikuva sivun vasemmassa yläkulmassa, Lähde: Maamittaushallituksen vanhat kartat.)
Osa näillä sivuilla esiintyvistä asioista perustuu Arvo Pajarin keräämiin tietoihin. Näin ollen suuri kiitos tästä arvokkaasta työstä kuuluu nimen omaan Arvolle.

Pajareita asuu myös muualla Suomessa mutta kaikkia yhteyksiä toisiinsa ei ole voitu tutkia. Pajari nimenä esiintyy mm. uuden Salon alueella Perniössä ja Perttelissä.